广州学生网 - www.gz4u.net - 广州地区最大的学生网上娱乐休闲平台

加入4u

微信登录

微信扫一扫,快速登录

4U长期招聘兼职派传单人员,有意请进Gz4u手机集群网,群内用户互打免费中国移动139邮箱,免费开通无限空间免费开通移动飞信,短信免费发

我回来了……

琴晚收到广州百事通发既一条微信消息,睇完之后真系好怀念4U既情怀,今日特灯发贴怀念下。

2006年我认识了4U,虽然最活跃既唔系我,但每日放学上4U,睇下有咩话题,回复,发贴成为了我们的乐趣。

当年的火星文,衣家自己睇翻,都好佩服自己,仿佛到了炉火纯青的境界,几乎所有都系火星文:“硪……繫……噯”到衣家睇翻,感觉自己都系一个非主流

虽然论坛大家都唔识大家,但系自己有咩唔开心,受左咩委屈,写出来,总会有好多人回复“GCGC……加油”心都暖暖的。

虽然轻工北校区外地人比较多,但系我地一放学翻屋企见到《校花校草》一有新人发相,都会变花痴,如果系自己轻工既人,唔理系边个校区,都会感到开心,有个靓仔靓女着自己学校的校服放系论坛……

引用广州百事通的话:到左今时今日,我地身边既人起身之后第一件事系打开微信朋友圈,睇下自己训着既几个钟里面miss左几多野,又有几多人难得放假唔出街,坐系电脑面前刷微博,觉得无聊就去睇个综艺节目,40分钟既视频,20分钟都系朋友圈中度过……

呢几个虽然4U无咩人系度,但我时不时都会登录上来睇睇,虽然无咩新话题,好多人既回复由我地当年既“GCGC”变成了“楼主来分享 实好有凡响”“人生最紧要及时行乐,睇完帖唔复就好大镬”……。但故事区既故事我睇完一次又一次,每次睇完,心里都有一股暖流……

有份情怀只属于4U。

评分

睇黎樓主同我同一個年代的朋友仔wor...
Married左未呀???
kenny~7 发表于 2015-8-2 12:28
睇黎樓主同我同一個年代的朋友仔wor...
Married左未呀???

嗯嗯,你呢